Μπες Στο Ψητό

ΦΑΓΑΤΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ ΒΑΡΥ;

Μία εκδοχή είναι πως αφήσατε πολλή ώρα το τριμμένο κρεμμύδι στον κιμά. Είναι αλήθεια πως όση περισσότερη ώρα μείνει το κρεμμύδι στον κιμά,
τόσο περισσότερο βγάζει τα υγρά του, με αποτέλεσμα να βγάλει πιο έντονο το άρωμά του και γίνεται βαρύτερο και για το στομάχι.
Γι αυτό είναι προτιμότερο να το προσθέτετε στον κιμά λίγο πριν τον μαγειρέψετε. 

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>