Μπες Στο Ψητό

ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ

Φίλες και φίλοι μέσα από τα  ''μαθήματα μαγειρικής'' από το Α έως το Ω, που θα προβάλονται στην εκπομπή  ''Μπες στο ψητό''  είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για ορολογία της μαγειρικής τέχνης, τεχνικές μαγειρέματος και γενικά τα πάντα γύρω από την κουζίνα μας. Όσο και καλοί μάγειρες να είμαστε όλο και κάτι σε όλους μας διαφεύγει.

Καλό είναι να μη σταματάμε να ψαχνόμαστε να πλουτίζουμε τις γνώσεις μας,  να ξεσκονίζουμε το μυαλό μας.
Και ο πιο καλός μάγειρας δεν μπορεί να ευφησυχάσει. Πάντα πρέπει να τρυπώνει παντού να παρατηρεί τις τρικυμίες μέσα στην κατσαρόλα του,
τις ανεμοθύελλες που δημιουργούν οι σάλτσες. Σαν καλός καπετάνιος να βάζει τάξη και καρυκεύματα. Να ανανεώνεται, να διαβάζει, να δοκιμάζει γεύσεις καινούριες, να πειραματίζεται με υλικά πρωτόγνωρα, να ταξιδεύει σε άγνωστους και άδυτους γαστρονομικούς  προορισμούς.
Άλλωστε η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ και μας βοηθάει σαν ανθρώπους, μας δίνει έμπνευση και χαρά για δημιουργία.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι καλό να  έχουμε μια καλή ασχολία να μας ξεκουράζει και να μας δίνει καλύτερη ποιότητα ζωής και γεύσης. Μαθητές λοιπόν μια ζωή για μια πιο ποιοτική ζωή.

'Ετσι και εμείς καθήσαμε στα θρανία κάπου στο κέντρο της Αθήνας και αποφασίσαμε να γίνουμε μαθητές της μαγειρικής τέχνης και να συνδυάσουμε το χιούμορ με τη γνώση. Συντονιστείτε στην εκπομπούλα μας λοιπόν  και μπείτε στο ψητό.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>