Παραδοσιακές Συνταγές

ΚΕΦΤΕΣ Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ

Πέπη Τσεμελή

ΥΛΙΚΑ 

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιος ή μισός χοιρινός και μισός μοσχαρίσιος
  • 1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μέτρια καλά τριμμένα
  • 2 φετούλες μουλιασμένο ψωμάκι
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 σταγόνες ξύδι για να αφρατέψει ο κιμάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τον αφήνουμε για δύο ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο και μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.
  • Αλευρώνουμε τα στρογγυλά θεσπέσια κεφτεδάκια μας αφού λίγο τα πατήσουμε ελαφρά στη μέση με την άκρη του δαχτύλου μας.
  • Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τα τοποθετούμε 
  • σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>