Παραδοσιακές Συνταγές

ΑΡΝΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
 
5 μερίδες αρνάκι μπούτι
1 κιλό πατάτες
Χυμό από 3 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Προσέχουμε να μην μας καεί όμως  γυρίζοντάς το συχνά.
Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε το τσιγαρισμένο κρέας μαζί με το λάδι.
Τη σκαπάζουμε και αφήνουμε το αρνάκι να βράσει για 1 ώρα περίπου.
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε  σε τηγάνι με ελαιόλαδο.
Τις αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρουν χρώμα τις προσθέτουμε
στην κατσαρόλα με το αρνάκι για να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, την ρίγανη και το λεμόνι στο οποίο προηγουμένως έχουμε
προσθέσει λίγο αλευράκι για να γίνει πιο πηχτή η σάλτσα μας.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>