Παραδοσιακές Συνταγές

ΤΡΑΧΑΝΑΣ

 ΥΛΙΚΑ

1/2 ποτηράκι του κρασιού τραχανάς
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο  ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι και
τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε να ψηθεί 
για 10  λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
Σερβίρετέ τον αμέσως.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>