Παραδοσιακές Συνταγές

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΨΗΤΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 τσιπούρα 
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λεμονάκι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε πολύ καλά και το βάζουμε να στραγγίσει.
  • Το αλατίζουμε  εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.
  • Πριν το βάλουμε στη σχάρα να ψηθεί  για να μην κολλήσει το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Αφού ψηθεί το περιχύνουμε με λαδολέμονο και το σερβίρουμε στο πιάτο καυτό.
  • Να υπολογίσετε για ένα ψάρι περίπου μισό κιλό ότι χρειάζεται δέκα λεπτά ψησίματος.
  • Μην ξεχάσετε να το γυρίσετε τουλάχιστον δύο φορές και από τις δύο πλευρές.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>