Παραδοσιακές Συνταγές

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

 ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μέτρια φασόλια
1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
7 καρότα κομμένα σε ροδέλες 
5-6 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
7-8 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε χοντρά κομμάτια
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
2-3 καυτερές πιπερίτσες, ολόκληρες
7-8 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύω τα φασόλια για 12 ώρες περίπου και μετά τα σουρώνω.
Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνω στην κατσαρόλα τα φασόλια και τα αφήνω να σιγοβράσουν.
Μετά τα σουρώνω, βάζω άλλο νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω τα φασόλια, το λάδι, όλα τα χορταρικά,αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνω τα φασόλια να βράσουν μέχρι να χυλώσουν. Η φασολάδα τρώγεται ζεστή.  Αν θέλω τη συνοδεύω με ελίτσες, φέτα και ρέγκα ψητή.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>