Παραδοσιακές Συνταγές

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

  ΥΛΙΚΑ
  3 αυγά
  1 κουταλιά νεράκι
  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
   λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό για γαρνίρισμα αλλά και για  την ομελέτα αν θέλουμε.
  2  κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί γκούντα, προαιρετικά.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  •   Χτυπάτε τα αυγά με ένα πιρούνι σε ένα βαθύ πιάτο και αλατοπιπερώνετε.
  •   Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
  •   Μόλις λιώσει προσθέτετε την χτυπημένη ομελέτα. Όταν ψηθεί και στις άκρες της , την ανασηκώνετε από τη μια πλευρά με το πιρούνι  και τη διπλώνετε στα δύο.
  •  Πουδράρετε  το πιάτο με τον μαιντανό  γύρω από τη ζεστή ομελέτα και σερβίρετε.
Αν είστε φανατικοί του τυριού ρίχνετε μπόλικη τριμμένη γκούντα από πάνω και αφήστε τη να λιώσει από τη θερμότητα της ζεστής ομελέτας.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>