Το κουκί και το ρεβύθι είπαν ένα...

Η ''άτυχη'' Σουζέτ.

Ένα ατύχημα στην κουζίνα κατά την διάρκεια προετοιμασίας μιας κρέπας στον πρίγκηπα της Ουαλίας και μελλοντικό βασιλιά Εδουάρδο τον VII
ήταν η αιτία και η αφορμή να ονομαστεί η κρέπα Σουζέτ. Ο υπαίτιος του ατυχήματος λέγεται πως ήταν ο Henri Charpentier  που άλλοτε εμφανίζεται ως προσωπικός σεφ του αμερικανού βιομήχανου  John Rockefeller (1839-1937)  και άλλοτε ως μετρ του Monte Carlo`s Cafe de Paris ή βοηθός σερβιτόρου, σύμφωνα με αυτά που γράφτηκαν στην αυτοβιογραφία του. Κατά λάθος έπεσε πάνω στην κρέπα λικέρ με αποτέλεσμα να φλαμπαριστεί. Ο πρίγκιπας εκείνο τον καιρό διατηρούσε δεσμό με μια κοπέλα που την έλεγαν Σουζέτ και από εκείνη πήρε το όνομά της η κρέπα. Όμως βιβλία μαγειρικής διχάζουν τις γνώμες αφού σύμφωνα με το βιβλίο μαγειρικής της Cordon Bleu  η ''Σουζέτ'' για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε χωρίς φλαμπάρισμα. Ο Pellaprat  το 1937 αναφέρει στον δικό του οδηγό μαγειρικής ότι αν θέλουμε μπορούμε να την φλαμπάρουμε. Περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>