Υγεία και διατροφή.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

Εχουν νόστιμη γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία, όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε τους κινδύνους που παραμονεύουν σε περίπτωση που τα αυγά εχουν αλλοιωθεί, ή όταν καταναλώνονται ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα.
Ενας μικρός αριθμός αυγών μολύνεται από το βακτήριο της  σαλμονέλας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες .
Αν όμως το αυγό προτού καταναλωθεί έχει ζεσταθεί στους 54 βαθμούς ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να αποκλειστεί και τελείως.
Περιέχουν αρκετή χοληστερόλη και για αυτό καλό είναι να γίνεται η κατανάλωσή τους με μέτρο. Σε τελευταία έρευνα βγήκε το πόρισμα πως είναι
καλό να καταναλώνονται έως 4 αυγά εβδομαδιαίως.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>