Υγεία και διατροφή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

22.01.2013

Για την επίτευξη υγιεινής διατροφής πρέπει να ακολουθούνται ορισμένοι βασικοί κανόνες.


  1. Ποικιλία στην καθημερινή διατροφή, ώστε να μην κουράζεται ο οργανισμός.
  2. Ισορροπία των θρεπτικών υλών στην καθημερινή διατροφή μας.
  3. Μείωση στην κατανάλωση ζάχαρης.
  4. Μείωση στην πρόσληψη πολλών θερμίδων.
  5. Μείωση στην κατανάλωση λιπαρών τροφών.
  6. Ελάττωση στην κατανάλωση ανθρακούχων ποτών.
  7. Ελάττωση στο αλκοόλ.
  8. Μείωση στην κατανάλωση αλατιού.
  9. Αύξηση στην κατανάλωση φρούτων.
  10. Αύξηση στην κατανάλωση λαχανικών.
  11. Αύξηση στην κατανάλωση δημητριακών με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες.
  12. Αύξηση στην κατανάλωση μη επεξαργασμένων αμυλούχων τροφών.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>