Η κουζίνα μου γυμνή...

ΚΟΥΖΙΝΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 Κατά τη διάρκεια του βρασίματος οσπρίων καλό είναι να αποφεύγετε την συνεχή  αλλαγή του νερού διότι έτσι χάνονται πολλά θρεπτικά συστατικά που σκορπίζοναι στο νερό. Ξαφρίζετε σε τακτά διαστήματα, είναι η καλύτερη λύση. Μην τα διατηρείτε στο ψυγείο πάνω από δύο μέρες γιατί μετά θα τα τρώτε ξινά. Αν θέλετε να τα καταψύξετε βάλτε τα στην  κατάψυξη κατευθείαν μετά το βράσιμο για την σωστή διατήρησή τους. Όχι όμως μαγειρεμένα γιατί η σάλτσα δεν διατηρείται για πολύ, εκτός και αν τα καταναλώσετε σύντομα και όχι πάνω από ένα μήνα.
Αν το τυρί αρχίζει να μουχλιάζει και δεν έχει εξαπλωθεί πολύ η μούχλα σώστε το. Προλαβαίνετε αρκεί να αφαιρέσετε τα επίμαχα σημεία.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>