Η κουζίνα μου γυμνή...

ΚΟΥΖΙΝΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σας αρέσει το μοσχάρι;

Ειδικά για κιλότο σχάρας μία μαρινάδα τέλεια είναι λίγο ελαιόλαδο, σκόνη τσίλι, 1 λεμονάκι λάιμ,πιπεράκι.
Μμμ. Μούρλια.
Για νουά κατσαρόλας;  Γράψτε γρήγορα. Ελαιόλαδο, 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί , 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 καροτάκι σε ροδέλες, 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 2-3 φύλλα δάφνης, λίγο μαιντανό, πιπέρι, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Απερίγραπτο. Προσέξτε όμως μην το χαράξετε πουθενά 
κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος. Θα προκαλέσουμε απώλεια χυμών  του κρέατος με αποτέλεσμα στο ψήσιμο να στεγνώσει.
Το σκεύος να είναι γυάλινο, πλαστικό, ή κεραμικό. Τα μη ανοξείδωτα μέταλλα αντιδρούν με τα οξέα της μαρινάδας και αλλειώνουν τη γεύση της.
Την μαρινάδα καλό είναι να μην την πετάμε γιατί μπορούμε να τη ρίξουμε στο ταψί, ειδικά κατά τη διάρκεια του ψησίματος όταν στεγνώνει το κρέας,
με αποτέλεσμα να έχουμε και μια υπέροχη σαλτσούλα.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>