Η κουζίνα μου γυμνή...

Καυτά μυστικά για τέλειο μπέργκερ

19.03.2013

Το μυστικό της απόλυτης νοστιμιάς του μπέργκερ κρύβεται στην ποιότητα του κιμά και στην περιεκτικότητά του σε λίπος, στοιχεία που κάνουν ένα μπέργκερ να είναι ζουμερό και λαχταριστό. Καλό και νοστιμότατο μπέργκερ με άπαχο κρέας δε γίνεται. Ο βοδινός κιμάς δε πρέπει όμως να ξεπερνάει το 25% περιεκτικότητα σε λίπος. 

Οι Αμερικανοί ζυμώνουν τον κιμά σκέτο τελείως και προσθέτουν αλάτι στο  ψήσιμο.  Άλλο μυστικό είναι αν θέλετε να προσθέσετε στο κιμά μισή ντομάτα τριμμένη για να αφρατέψει. Αν δεν έχετε αγοράσει έτοιμα στρογγυλά ψωμάκια ειδικά για μπέργκερ χρησιμοποιείστε λευκές φετούλες μαλακού ψωμιού με πολλές τρύπες, που θα ψήσετε ίσα ίσα να ροδίσουν στο γκριλ. Συνοδευτικά καλά είναι λεπτοκομένες φέτες ντομάτας ώριμης, ροδέλες κρεμμυδιού, μαζί με τη σος της αρεσκείας σας. Καλή ιδέα είναι να βάζετε τσίλι καυτερή σος, η απλή κέτσαπ αλλά και διάφορα πέστο π.χ με γιαούρτι και φυσικά δίπλα στο πιάτο  καυτές τηγανητές πατάτες γαρνιρισμένες με γραβιέρα που λιώνει....


Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>