Για απαιτητικούς ουρανίσκους

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 100 γρ. αρακά
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο
  • 250 γρ. τυρί μαρσκαρπόνε
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό σε κομματάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτετε το κρασί, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν.
  • Τα βάζετε στο μπλέντερ για να πάρουν παχύρεστη μορφή, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα κομματάκια σολομού, τον αρακά, τον άνηθο και το τυρί μασκαρπόνε.
  • Σιγοβράζετε για 5 λεπτά, βράζετε τις παπαρδέλες al dente και περιχύνετε με τη σάλτσα.


 

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>