Για απαιτητικούς ουρανίσκους

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ.σέσκουλα καλοπλυμένα.
  • 6 αυγά
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 60 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζετε τα σέσκουλα σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.
  • Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ βαθύ και τα αλατοπιπερώνετε.
  • Ρίχνετε το τυρί, το προσούτο και τα σέσκουλα.
  • Σε μεγάλο τηγάνι  ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών και τα αφήνετε να ψηθούν ώσπου να πήξουν.
  • Μόλις ψηθεί το μείγμα από τη μια πλευρά αναποδογυρίζετε για να  ροδίσει η τηγανιά  και από την άλλη.
  • Σερβίρετε αμέσως για να την απολαύσετε καυτή.

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>