Λουκούμι

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι αλεύρι μαλακό
1 ποτήρι σόδα για να φουσκώσουν, διαφορετικά νεράκι
1/2 λεμόνι
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Κοπανισμένα καρύδια
Μέλι
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας
πηχτός χυλός. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό μας. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια και την κανέλα.
Περιχύνουμε με το μέλι. Τρώγονται κατά προτίμηση ζεστές.




Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>