Μπες Στο Ψητό

ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Τα λουκάνικα είναι από τα πιο παλιά φαγητά. Σύμφωνα με κάποιες εκδοχές εφευρέθηκαν από τους Σουμέριους το 3000 π.Χ..
Το 589 π.Χ. αναφέρεται για πρώτη φορά το κινέζικο λουκάνικο που περιείχε ...

ΑΠΑΧΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Το άπαχο κόκκινο κρέας δεν είναι περισσότερο λιπαρό από το κοτόπουλο και είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό,
αφού μας δίνει προτείνη και σίδηρο που είναι ότι πρέπει για την καλή ποιότητα της ...

ΦΑΓΑΤΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ ΒΑΡΥ;

Μία εκδοχή είναι πως αφήσατε πολλή ώρα το τριμμένο κρεμμύδι στον κιμά. Είναι αλήθεια πως όση περισσότερη ώρα μείνει το κρεμμύδι στον κιμά,
τόσο περισσότερο βγάζει τα υγρά του, με αποτέλεσμα να ...

ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ

Φίλες και φίλοι μέσα από τα  ''μαθήματα μαγειρικής'' από το Α έως το Ω, που θα προβάλονται στην εκπομπή  ''Μπες στο ψητό''  είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για ...

ΚΑΝΔΑΥΛΟΣ

Όταν ακούτε κάνδαυλος που πάει το μυαλό σας; 
Μα φυσικά στο υπέροχο σουβλάκι που είναι  μία από τις βασικές λιχουδιές της ελληνικής γαστρονομίας.
Ο συνδυασμός  του ψητού ...

ΡΟΖ ΚΟΥΖΙΝΑ

 Η γαστρονομία δεν είναι μόνο γεύση . Είναι πλέον τάση μόδας, κουζινικά υλικά, βιβλία, κουζίνες, άπειρες συνταγές με νου και φαντασία και ότι μπορεί να χωρέσει μια'' ροζ ονειρεμένη κουζίνα''....

Μαγειροπροξενιά

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Το πιάτο γέμισε ελαιόλαδο...
-Έλα είπε το κρεμμύδι.
-Έλα είπε η ντομάτα.
-Αχ αχ,  έκανε το αγγούρι.
-Στάζω είπε η ελίτσα
-Φρ φρ,  έκανε η ριγανίτσα.
Άναψε η πράσινη πιπερίτσα και κόπηκε σε λωριδούλες.
-Έτοιμη είμαι φώναξε η σαλάτα.
-Έι γλυκομίλησε η φέτα. Είμαι και εγώ εδώ. Άφησέ με χωριατούλα να σε αλμυρίσω.
-Και δεν έρχεσαι, της είπε η χωριάτικη σαλάτα. Έλα και εσύ στην αγκαλιά μου.
Τα άκουσε αυτά στο ντουλάπι ...

περισσότερα>